f1

2015.08.29. 11:10

Patrick Dempsey F1-es tévésorozatot szeretne

Most, hogy karakterét 11 évad után megölték a Grace klinikában, összehangolná hobbiját munkájával.

Bakay Botond

Fotó: Force India F1 Team

A sorozat az 1961-es szezont dolgozná föl egy könyv alapján. Dempsey egyelőre még csak producere lenne a szériának, de aligha fog itt leállni. Ha már a Transformers univerzumi karaktere hobbija autóversenyző volt (saját versenyeinek képeivel a filmbeli irodájának falán) a mozivásznon, akkor miért pont egy F1-es versenyzőt nem játszana el?

Még ha nem is feltétlen főszereplőnek, de epizodikus visszatérőként simán lenne ideje. 12 naptári év után a Grace klinikával is azért szakított, hogy minél többet versenyezhessen, hiszen egy évi 22-24 részes, és epizódonként 40-45 perces sorozat főszereplőjeként nem tud annyit szentelni az autósportnak, amennyit amúgy szeretne.

Így pedig furcsán festene, ha Phil Hill vagy Wolfgang von Trips szerepét megpályázná. Pláne, mert a két főszereplőnél aztán nagyon fontos lenne a Rush-hoz hasonló alázatos munka, ami szintén ütné a versenyzést.

A The Limit c. könyvet az a nemrégiben elhunyt újságíró (és versenyző) hölgy írta, aki a női főszereplője lesz a sorozatnak. Sőt, jobban belegondolva A főszereplője lehet a történetnek Denise McCluggage karaktere. Elvégre, ha az ő könyvéből adaptálják a sztorikat, akkor éppen az lesz a képernyőn látható, ahogy megszületnek a fejezetek.

„Nagyon szeretnénk elmesélni ezt a történetet és ezen versenyzők életét. De ez még sokára lesz, hosszú út áll előttünk. A sorozat két dologra fókuszálna: a főszereplők pályán kívüli életére, és a többi versenyzővel való kapcsolatukra.” – tekint előre Dempsey.

Az 1961-es szezon eseményeiből következtethetünk arra, hogy alapvetően egy drámát kapunk (az ismert monzai balesettel), ám bizonyára sok-sok - igaz, az utóbbi években erősen fejlődő TV színvonalon - látványos akciójelenetekkel, ahol átélhetjük a „szivarok” versenyzését. Mintha egy modern technikával készült Rush tévésorozatot látnánk a Grand Prix környezetében! Jól hangzik, nem?

Ez így már a negyedik olyan, hivatalos F1 feldolgozásként futó játékfilmes projekt, amely gyaníthatóan még a 2010-es évekhez kötődik majd. A két Ferrari életrajzi film mellett a Rush idején még felmerült egy, a Stewart-Cevert barátságot bemutató film is. Bár egyelőre semelyikről sem tudunk túl sokat (mi több, ez utóbbiról nem is hallottunk igazán azóta, pedig a Rush-ban konkrétan látjuk is annak a filmnek a végét ), de a mostanában divatos univerzumépítések miatt simán lehetnének easter eggként utalások a többi eseményre.

Nem a Dempsey féle sorozat lenne amúgy az első F1 témában, hiszen 1984-ben már volt egy. A jugoszláv széria egyetlen évadát annak idején még a Magyar Televízió is bemutatta, bár mai hozzáférhetősége nem jön velünk szembe minden sarki közértben.

Dempsey ugyan már 10 éve indul versenyeken, komolyabban csak 1-2 éve kezdett el foglalkozni vele. Idén egész évet megy a WEC-ben. Most csapatának fejlesztésével és gyerekeivel tölti a legtöbb időt, ám saját elmondása szerint már a szimpla produceri munka is érdekli. Persze arról már nem fogalmazott pontosan, hogy felvenne-e a TV-ben egy 1961-es overallt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!