f1

2015.08.16. 14:30

Prost már sajnálja, hogy saját Forma-1-es csapatot alapított

A négyszeres világbajnok szerint élete legrosszabb döntése volt ez

Vámosi Péter

Alain 1997 elején vette meg a Ligier csapatát, és ebből lett a Prost Grand Prix. Ugyan elértek pár szemkápráztató eredményt, végül felélték a tartalékaikat és 2001-ben becsődöltek.

Így emlékszik ezen szomorú időszakéra a francia pilóta a FIA autós magazinjában: "Három hónappal azután, hogy elindítottuk a nevem alatt a csapatot ,volt pár jó eredményünk és majdnem nyertünk egy versenyt! A családomnak és a barátaimnak azonban megszűntem létezni. Bár ezzel számoltam a kezdetektől fogva. Túlzottan jól ismerem a Forma-1-et. Túlzottan jól ismerem az országomat is. A legnagyobb hibám... Ha csak egy nagy hibát is követtem el az életben, akkor az ez volt. Jobb lett volna, ha neki sem kezdek. Illetve, nem kellett volna úgy döntenem, hogy nekivágok az utolsó pillanatban. Két nappal, azelőtt, hogy aláírtam volna a szerződést, nem akartam az egészet. Azonban volt egy tervezetünk a Peugeot-val, egy öt évre szóló megállapodás, melynek keretén belül segítettek volna a fejlesztésben is, illetve ingyen kaptam volna a motorokat. Végül két nappal a szerződés szentesítése előtt már csak arról volt szó, hogy három éves lesz a szerződés, és fizetnem kell a motorokért... A végén örültem, hogy kiszálltam az egészből."

Pedig még az is felmerült, hogy Senna versenyezzen a csapatbál. Ennek részleteiről ide kattintva olvashatsz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!