f1

2015.08.06. 08:37

Shell: Nincs mit rejtegetnünk

A Ferrari olajbeszállítójának „nincs rejtegetnivalója” az FIA-vizsgálat ellenére sem.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Varga András

A júniusi Kanadai Nagydíj alatt az FIA Lewis Hamilton Mercedeséből és Sebastian Vettel Ferrarijából is olajmintát vett, ugyanis arra gyanakodtak, a két csapat plusz olajtankot használ a motorteljesítmény növelésének érdekében. Meglehetősen hosszú és alapos vizsgálat után az FIA elégedetten vehette tudomásul, hogy egyik istálló sem szegte meg az idevágó szabályokat. Guy Lovett, a Shell ferraris technológiai menedzsere elmondta, a vállalat kész továbbra is együttműködni az FIA-val, hogy biztosítsák, az üzemanyagot illető szabályokat megfelelően értelmezik és tartatják be.

„Az FIA azért rendelte el a vizsgálatot, mert az üzemanyagszenzoron túlra illegális a benzin befecskendezése” – nyilatkozta Lovett. „Ha a szenzor mögött lévő olajba belekeversz egy üzemanyag-alkotóelemet, nagy az esély, hogy bekerül az égéstérbe, hiszen az olajnak egyszer át kell haladnia a motor belsején. Ugyan az így szerezhető teljesítményelőny nagysága nem valami nagy, a folyamat kiskapunak számít, így egyértelmű, hogy az FIA a vizsgálat mellett döntött, és minél előbb le szerette volna zárni az ügyet. Boldogan állunk továbbra is az FIA szolgálatában, hogy a szabályzat ezen részét megfelelően kezeljék és tartsák be. Mi nem rejtegetünk semmit.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!