f1

2015.09.16. 14:21

Komoly diktatúrára van szüksége a Forma-1-nek?

Boullier egyetért Hornerrel: Akinek nem tetszik, elmehet.

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

A McLaren-Honda versenyigazgatója, Eric Boullier egyetért Christian Hornerrel abban, hogy nagyobb "diktatúrára" van szükség azok részéről, akik pozícióban vannak, annak érdekében, hogy a Forma-1 jövője jó irányba haladhasson.

A Forma-1-es Stratégiai Csoport ugyanis korántsem örül annak, hogy számos technikai és sportszabály rontotta több partnerük érdeklődését a sportág irányt.

Ennek tükrében Horner azt várja az FIA-től és a FOM-tól, hogy nagyobb kontroll alatt legyenek a Forma-1 dolgai és ösztönözzék a többi csapatot is arra, hogy egyetértsenek, ellenkező esetben szálljanak ki az F1-ből. Boullier pedig egyetért.

"Az a helyzet, hogy a show tulajdonosának kell diktálnia. Ha tetszik, csatlakozz, élvezd. Ha pedig nem tetszik, menj el, ennyi az egész." - mondta Boullier a Crash.net-nek. "Versenytársak vagyunk de minél demokratikusabbak vagyunk, annál kevesebb lesz a verseny."

Abban azonban Boullier sem hisz, hogy egy független tanácsadóra van szüksége az F1-nek, mint például Ross Brawn, akit Horner javasolt.

"Nagyra becsülöm Ross Brawn-t, ő egy nagyszerű szakember, tudja, hogyan kell gyors autót építeni, számos világbajnokságot nyert, de ő is egy versenyző. Talán vannak jó technikai ötletei annak érdekében, hogy jobb legyen a show, de hogy annyi bajnoki címet nyert az autóival, az azért volt, mert jobb volt, mint a többiek, és ez a saját célját szolgálta." - mondta Boullier.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!