f1

2015.09.17. 12:48

Lotus: Pastor és Romain odafigyelhetne

Az elmúlt futamok fényében a Lotus úgy véli, Romain Grosjean és Pastor Maldonado lehetne óvatosabb is a versenyek rajtjánál.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Lotus F1 Team

A monzai rajt utáni kakaskodásnak mindkét Lotus-pilóta áldozatául esett: az első sikán felé haladva Marcus Ericsson meglökte Grosjeant, aki belefutott Nico Hülkenbergbe, aki cserébe kiütötte Maldonadót. Grosjean még megpróbálta életben tartani az autót, az ütközés azonban eltörte a hátsó felfüggesztését, így kénytelen volt a pálya szélére parkolni; Maldonadónak még ennyi sem jutott, a venezuelainak azonnal ki kellett állnia a boxba – Spa után sorozatban másodszor esett ki rögtön a verseny rajtját követően, az idei 12 futamból pedig nyolcadik alkalommal.

„Mindenképpen” – válaszolta a Lotus helyettes csapatfőnöke, Federico Gastaldi arra a kérdésre, hogy módosítanak-e a rajthoz való hozzáállásukon. „A versenyzőket persze nem lehet hibáztatni azért, hogy a lehető legelőrébb szeretnének kerülni az első kanyarhoz érve, ám kétségtelen, hogy át kell gondolnunk a stratégiát. Talán kissé konzervatívabban kellene megérkeznünk az első kanyarhoz; óvatosabbnak kell lennünk. Ezt minden érintettel átbeszéljük majd, a versenyzőkkel és a stratégiáért felelős emberekkel is, mint például Nick Chesterrel vagy Alan Permane-nel. Együtt kell kiötlenünk a megoldást.”

A monzai duplakieséssel a Lotus a konstruktőri bajnokságban a Force India mögé csúszott a hatodik helyre; Gastaldi szerint ez különösen azért fájó, mert az autóban megvolt a potenciál egy erős eredményre.

„Csodálatos időmérőnk volt” – folytatta Gastaldi. „Pastor a Q3-ig is eljutott. Érthető okokból nagyon felkavaró és frusztráló élmény volt az egész csapat számára, hiszen a pályán és a gyárban is mindenki a maximumot hozta ki magából, hogy ilyen helyzetbe kerülhessünk. Nagyon jó autónk van – ha jó autót szolgáltatsz a pilótáknak, jó teljesítményt fognak nyújtani, a versenybalesetekkel azonban nem lehet előre kalkulálni. Mivel versenybalesetről van szó, nem lehet senki sem okolni; senki sem akarja természetesen átélni, ám néha megtörténnek ilyenek, ha akarjuk, ha nem.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!