f1

2015.09.18. 11:15

Merhinek csak Szingapúrban mondták el a rossz hírt

Roberto Merhi csak az után tudta meg, hogy Alexander Rossi veszi át a helyét a Manornál, miután már elutazott a verseny helyszínére.

Gyimesi Brigitta

A Manor szerda este jelentette be, hogy a hátralévő hét futamból ötöt Rossi fog teljesíteni – a maradék kettő, Oroszország és Abu Dhabi ütközik az amerikai GP2-es kötelezettségeivel, így azon a két versenyen Merhi ismét autóba ülhet.

„Hétfőn repültem, és amikor megérkeztem, a csapat közölte velem, hogy nem én, hanem Rossi fog vezetni a hétvégén” – közölte a részleteket a spanyol, aki ennek ellenére rendkívül hálás a csapatnak, amiért 12 versenyen így is részt vehetett: „Az év elején Melbourne-ben hatalmas esélyt kaptam tőlük. Nem tudtam, meddig maradhatok, versenyről-versenyre hosszabbították meg a velem való munkakapcsolatot. Szeretnék mindent megköszönni a csapatnak; igyekeztek olyan döntést hozni, amely a legjobban beleillik a hosszútávú terveikbe. Remélhetőleg az idei utolsó két futamomon versenyképes leszek.”

Merhi beismerte, nem sok esélye van egy 2016-os ülésre.

„Természetesen megpróbálunk visszakerülni az F1-be” – tette hozzá. „Megpróbáljuk megtalálni a legjobb opciót, habár manapság pénz nélkül szinte lehetetlen bekerülni, ahogyan azt megszerezni sem egyszerű.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!