f1

2015.09.24. 12:12

Philippe Bianchi zárt pilótafülkét szeretne

A futamokat azonban még képtelen megnézni

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Jules Biacnhi édesapja, Philippe arra kéri a Forma-1-et, hogy vezessék be a zárt pilótafülkét, bár elismeri, hogy fia esetében ez sem segített volna.

Jules Bianchi idén júliusban hunyt el, miután a tavalyi Japán Nagydíjon súlyos fejsérülést szenvedett.Idén szintén fejsérülés okán hunyt el Justin Wilson az IndyCarban, őt egy másik autóról lerepülő elem találta fejbe.

Az FIA vizsgálatából kiderült, hogy Bianchi esetében a zárt pilótafülke sem segített volna. Ennek ellenére, a néhai versenyző édesapja, szeretné, ha elfogadná az F1 ezt a radikális változtatást, a biztonság érdekében.

"A zárt pilótafülke szerintem jó dolog." - mondta Philippe Bianchi a BBC-nek. "De Jules esete más volt, mivel, ahogy az orvos magyarázta nekem, őt nem fejen találta valami, hanem a lassulás vol túl nagy, ezen pedig a zárt pilótafülke semmit sem javított volna."

"Sokan, akik todábbra is nézik a versenyeket, azt mondják nekem: 'Ha megnézed a mostani futamokat, az sokat változott, sok minden megváltozott." Én pedig azt mondom: 'Oké, de én nem akarom nézni', mert túl nehéz. Tényleg nehéz. Talán pár hónap múlva, vagy pár év múlva ismét meg tudok nézni egy futamot, nem tudom, de jelenleg ez túl nehéz... Amikor majd eltelt pár hónap és belenyugszom, hogy már nem lehetséges Julest visszahozni."

"Jules balesetekor a probléma az volt szerintem, hogy a feje, illetve az agyának azonnal vége lett, mert túlzottan megsérült. Két állapot van, neurológiai és fizikai, Jules pedig nagyon erős volt fizikailag, szerintem ezért maradhatott életben. Én hiszem, hogy Jules velem van, de ez nehéz, mert korábban minden nap telefonált nekem és az édesanyjának, most pedig már egy éve, hogy nem tudunk vele beszélni."

A Hungaroringen Philippe Bianchival készített exkluzív interjúnk megtekintéséhet kattints ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!