f1

2015.09.24. 15:34

Vettel: Button visszavonulása nagy veszteség lenne a F1-nek

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, “nagy veszteség” éri a Formula 1-et, ha Jenson Button visszavonul a sporttól 2015 végén

Serbán Richárd

Fotó: Force India F1 Team

A hétvégi Japán Nagydíjat megelőzően komoly spekulációba kezdett a brit média, miszerint Button Suzukában bejelenti, hogy véget vet 16 éves F1-es karrierjének. Button azonban továbbra sem nyilatkozott az ügyben csütörtökön és úgy fogalmazott, hogy a McLarennel továbbra is folynak a tárgyalások 2016 kapcsán.

A Ferrari versenyző Vettel Button mellett ült az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján Suzukában és elmondta, hogy a brit versenyző megérdemelten lett világbajnok és megfelelő technikával 2009-es címe mellé még nyerhetne továbbiakat is.

A kérdésre, hogy mit jelentene a F1-nek Button távozása, Vettel így felelt: “Még nem tudjuk, hogy erről van-e szó. Azt hiszem, megpróbálták már Önök is válaszra bírni, de [Buttonnak] biztos jó oka van rá, hogy nem ment bocsátkozott részletekbe. Veszteség érné a sportot, az biztos. Emlékszem, amikor kissrác voltam és ő nagyon, nagyon fiatalnak számított akkor, amikor csatlakozott a Formula 1-hez. Azt kell mondanom, hogy valóban nagyon fiatalnak tűnt, amikor leszerződött a Williamshez, de ma már 17 évesek is indulnak a mezőnyben, úgyhogy ehhez képest elég öreg volt, amikor elkezdte.”

“Természetesen ő nagy karakter, és tudjuk, hogy gyors is, megérdemelte, hogy bajnok let és biztos vagyok benne, hogy ha még több évig megadatna neki, a csomag, amivel nyerhet, akkor nagy eséllyel szállna harcba további címekért. A versenyzői minősége vitán felül áll. Ezen felül egy nagyon korrekt srác a pályán és a pályán kívül is. Azt hiszem, mindannyian sok ok miatt kedveljük, úgyhogy nagy veszteség lenne [a visszavonulása].”

Button ekkor nevetve fordult Vettel felé: “Köszönöm, haver. Mindjárt sírni is kezdek, annyira érzelmes volt!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!