f1

2015.10.22. 16:22

A COTA-főnök örül, hogy több amerikai futam lesz a Forma-1-ben

Bobby Epstein, a Circuit of the Americas alapítója és elnöke elmondta, egy újabb verseny rendezése az Egyesült Államokban növeli a sport népszerűségét az amerikai piacon.

Komenda Vivien

Fotó: Circuit of The Americas

Az austini pálya rajtrácsára a hétvégén negyedik alkalommal sorakoznak fel a Forma-1-es mezőny tagjai, hiszen az aszfaltcsík 2012-ben debütált a száguldó cirkusz naptárában.

Azóta pedig folyamatosan növekszik a sport népszerűsége az Államokban, emellett pedig olyan szériák látogatnak el a pályára, mint a MotoGP vagy a WEC.

Az idei évben a mexikói nagydíj visszatér a Forma-1-be, ezért sokan tartottak attól, hogy az austini nagydíj lelátói üresebbek lesznek az eddig megszokottaknál, ám Epstein elmondta, szerinte inkább előny egy újabb amerikai verseny.

„Szerintem határozottan jót tesz a népszerűségnek, hogy több futam is megrendezésre kerül a kontinensen. Az amerikai rajongók ezeket a futamokat rendes időben tudják követni a televízióban, nem úgy, mint több másik nagydíjat, amikor is az éjszaka közepén kellene felkelni a futam megnézéséért.”

Bernie Ecclestone már többször hangoztatta, szeretne futamot például New Jersey-ben is, de eddig erre még nem került sor. Epstein ezt az ötletet is támogatná.

„Minél több futam van a kontinensen, annál nagyobb lesz a sport népszerűsége, tehát egyértelmű, hogy támogatom a több futam rendezését.” – zárta a COTA-elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!