f1

2015.10.29. 17:58

A Pirelli és a csapatok még mindig nem jutnak dűlőre

A csapatokat még mindig nem sikerült meggyőzni az olasz gumigyártó által a szezon végére javasolt teszttel kapcsolatban.

Komenda Vivien

Fotó: McLaren

A Pirelli szeretne a jövő évi gumik fejlesztéséhez adatokat gyűjteni, különösen a következő szezonban bevezetésre kerülő ötödik keverékéhez.

A dolgok jelenlegi állása szerint a szabályok nem engedélyeznek extra tesztet. Ugyanakkor a Motorsport Világtanács látszólag elfogadta, hogy biztonsági okokból változtassanak a szabályokon. Különösen az új keverék bevezetése miatt.

A gumigyártó csapatonként 400km-t szeretne kérni, és a tervek szerint az idényzáró futam utáni kedden, a Yas Marina pályát igénybe véve kerülne sor a tesztre, méghozzá reggel 9-től este 9-ig.

Ami pedig a pilótákat illeti: az olaszok olyan versenyzőkhöz vagy tesztpilótákhoz ragaszkodnak, akiknek van tapasztalatuk az idei gumikkal.

Azonban a legtöbb csapat erősen ellenzi a felvetést, főleg a költségek miatt.

A Pirelli elmondta, a pályáért ők fizetnének, ám minden egyéb költség a csapatokat terhelné. Az egyik istálló vezetője a Motorsport.comnak úgy nyilatkozott, 500.000 dollár körüli lenne a kiadásuk.

Ám nem csak a költségek szólnak a teszt ellen a csapatok részéről. A motorok ilyenkor már jócskán túlhajtottak, emellett több csapat tagjai is megkezdenék a jól megérdemelt szabadságukat közvetlenül az idényzáró után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!