f1

2015.10.25. 16:54

A Toro Rosso egyelőre csak az idővel fut versenyt

Ha nem tudják megjavítani Carlos Sainz autóját, akkor a spanyol pilóta nem lesz ott az austini rajtrácson.

Kovács Noémi

Fotó: Lars Baron/Getty Images/ Red Bull Content Pool

Az ifjabbik Sainz még a Q1 elején veszítette el az irányítást Toro Rossoja fölött és a falnak csapódott. A spanyol újonc számára tehát egészen korán véget ért a foghíjasra sikeredett időmérő, most pedig az a nagy kérdés, hogy csapata meg tudja-e javítani mindössze 4 óra alatt autóját annyira, hogy az versenyképes állapotban legyen?

„Majd meglátjuk, nagyon remélem, tényleg reménykedem benne, ugyanis vissza akarok adni a csapatnak minden erőfeszítést és a hétvége folyamán mutatott jó tempónk alapján remek versenyt futhatunk. Úgyhogy bízom benne, hogy rendbe tudják hozni a kocsimat és versenyezhetünk.” – kezdte a Toro Rosso spanyolja.

„Ez nagyon csalódáskeltő. Egész hétvégén gyors tempót mutattunk, utána megkezdtem a második köröm és a hármas kanyarban felúszom, ha pedig ez egyszer megtörténik, akkor már csak egyszerű utazó vagy, nem tehetsz semmit, nem igaz? Sajnálatos, hogy ez pont abban a kanyarban történt meg, ahol ennyire közel van a fal és semmit sem tudtam tenni, hogy elkerüljem.” – tette hozzá Sainz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!