f1

2015.10.28. 15:26

Bottas szponzora hátat fordít a Williamsnek

A Kemppi már elérte, amiért a Forma-1-be jött, így legalább egy éves szünetet tart.

Kovács Noémi

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Bottast talán nem sokan titulálnák tipikus fizetős versenyzőnek, de néhány finn cég miatta biztosított némi támogatást a Williams istállónak. Ezek közül egy, a Kemppi döntött most úgy, hogy a 2015-ös szezont követően - egyelőre - nem hosszabbítja meg szerződését a brackley-i gárdával - bár a 2017-es folytatást nem zárták ki véglegesen.

"Számos oka van a döntésünknek. Úgy érezzük, hogy elértük, amit a Williamsszel kötött szerződésünktől vártunk - ami egyébként az idei év végén lejár. Nagyon jól ki tudtuk használni ennek minden előnyét. Most azonban szükségünk van egy kisebb szünetre és majd meglátjuk, hogy a következő esztendő után milyen lehetőségeink lesznek." - kezdte a cég vezérigazgatója, Anssi Rantasalo.

"Úgy vélem, hogy vannak más módjai is az együttműködésnek, még ha a szponzoráció a jelenlgi formájában véget is ér. De természetesen a technikai együttműködésünk nem fog lezárulni. Ez egy hatalmas utazás, ami még nem ért véget. Így vagy úgy, továbbra is támogatjuk Valtterit." - tette hozzá Rantasalo.

A Kemppi logói idáig a Mercedes motorral hajtott Williams első szárnyának véglapjain kaptak helyet, mindezért az Ilta Sanomat értesülései szerint 2 millió euróba került évente a finn cégnek. Rantasalo nem kívánta kommentálni a finn újság értesüléseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!