f1

2015.10.19. 07:49

Dennis: Magnussen megérdemli az F1-es karriert

Születésnapi kirúgás után a McLaren első embere dicséri a frissen elbocsátott Magnussent.

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

Ron Dennis egy, az asszisztense által, a dán pilóta születésnapján küldött emailben tudatta korábbi protezsáltjukkal, hogy a következő szezonban már nem tartanak igényt tartalékversenyzői munkájára. Ezután a wokingi gárda mindenható ura nyilatkozott úgy, miszerint a dán tehetségnek igenis van keresnivalója a Forma-1-ben.

„Kevin mindig is lenyűgöző és igazán professzionális munkát végzett a McLaren számára, egészen attól kezdve, hogy 2010-ben, vagyis öt éve csatlakozott a fiatal versenyzőket támogató programunkhoz. 2014-ben remekül együttműködött Jensonnel, aki egy rendkívül tapasztalt és gyors világbajnok. Kevin tavalyi debütálása Melbourneben már aznap egy dobogót eredményezett és mi joggal lehettünk büszkék rá.” – kezdte a brit szakember.

„Ezután Kevin 2015-ben is folytatta a kemény munkát, támogatva Fernandot és Jensont, bár érthetően csalódott volt, amiért nem versenyezhetett. Igazán lelkes aziránt, hogy jövőre visszatérhessen a versenyautóba, mi pedig tartva magunkat a fiatal versenyzőinkhez fűződő hagyományunkhoz, így nem tartjuk vissza, hogy képes legyen beteljesíteni a benne lévő ambíciót és potenciált.” – folytatta a McLaren első embere.

„Nagyon tehetséges versenyző, aki megérdemli a Forma-1-es karriert – ahogy ezt korábban Jenson is nyilvánosan elismerte. Nyilvánvaló, hogy jövőre versenyzőként nincs hely számára a McLaren-Hondánál, azonban abban nincs semmi szégyen, ha két olyan világbajnok szorítja ki őt, mint Fernando és Jenson. Minden jót kívánunk Kevinnek és minden tőlünk telhető módon segíteni fogjuk abban, hogy pályafutása következő fejezetéhez érhessen.” – zárta nyilatkozatát Dennis.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!