f1

2015.10.04. 09:38

Grosjean: Érzelmes lesz a búcsú Enstonetól

A francia versenyzőnek már csak öt versenye van hátra a Lotusszal.

Kovács Noémi

Fotó: Varga András

Romain Grosjean számára nem lesz könnyű a búcsú a Lotus F1 Teamtől, hiszen mintegy 10 éven át viselte a több név- és tulajdonosváltáson átesett enstone-i alakulat egyenruháját. Közel 80 versenyen állt velük rajthoz, 10 dobogót szereztek együtt és egy angolul nem tudó fiatalból náluk vált érett versenyzővé. Ennél fogva se az érzelmek, se a sör nem fog hiányozni a decemberi búcsúbuliról.

„Igaz, hogy egy valóban új csapathoz tartok, így 2016-ban más és nagyon nehéz kihívás elé nézek majd, azonban nagyon érzelmes lesz számomra búcsút venni attól a csapattól, melynek oly sokáig a része voltam. Már 10 éve dolgozom együtt Enstone-al, ezalatt 10 dobogót szereztünk együtt és közel 80 versenyen vettem részt. Azt kell mondanom, hogy, az enstone-ban dolgozó emberek a valaha ismert legerősebb emberek, akiknek nem számít, hogy milyenek a körülmények, hajtanak tovább. Sokat és keményen kellett gondolkodnom, hogy mi legyen a karrierem következő lépése.” – kezdte a francia pilóta.

„A szívem egy része mindig Enstoneban marad, ahol felnőttem és annyi mindent megtapasztaltam az évek során. Emlékszem, amikor 2005 szeptemberében átléptem a bejáraton, még angolul sem tudtam és nagyon félénk voltam. Néhány ember, akikkel akkoriban találkoztam, még mindig ott dolgoznak. Új fejezet kezdődik az életemben, de ez nem jelenti azt, hogy ez lenne a könyv vége - szóval egy nap miért ne jöhetnék vissza Enstoneba, hogy világbajnokok legyünk? Annak tudatában, hogy távozom Enstoneból, nem lesz könnyű a szezon vége. Mindenkinek megígértem néhány sört, amikor decemberben elmegyek elbúcsúzni a gyárba. Addig azonban még öt futam hátra van és eltökélt szándékom, hogy a lehető legmagasabb szinten fejezzem be az itt eltöltött időt!” – tette hozzá Grosjean.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!