f1

2015.10.06. 13:12

Perez és Fittipaldi is ott volt a mexikói pálya megnyitóján

Hivatalos ünnepség keretében megnyitott a felújított Autodromo Hermanos Rodriguez versenypálya Mexikóban.

Tajthi Andrea

Fotó: Autódromo Hermanos Rodríguez,www.ahr.mx

A jeles eseményen a Force India mexikói versenyzője, Sergio Perez, a kétszeres F1-es világbajnok, Emerson Fittipaldi, és Hector Rebaque korábbi mexikói F1-es versenyző is jelen volt, Mexikóváros polgármesterével, Miguel Angel Mancerával egyetemben.

Az Autodromo Hermanos Rodriguez pályán több változtatást is eszközöltek, módosult a pálya nyomvonala, a létesítmények, beleértve az orvosi központot, a kilátót, és a sajtóközpontot is, valamint a boxokat is felújították.
Herrmann Tilke tervező keze van a dologban, a felújított pálya pedig 110 000 rajongó befogadására alkalmas.

"Izgatott vagyok, hogy tesztelhetek a felújított Autódromo Hermanos Rodríguez-en, hiszen ez egy történelmi helyszín." - mondta Perez. "Ezekkel a módosításokkal biztos vagyok benne, hogy a Mexikói Nagydíj lesz az egyik legizgalmasabb pálya és legnagyobb kihívás a jelenlegi versenyzőknek."

"A jelenlegi mezőnyből senki nem vezetett még ezen a pályán, szóval izgalmas lesz látni, ahogy tesztelgetik a képességeiket." - mondta Fittipaldi.

A Mexikói Nagydíjra október 30 - november 1-jén kerül majd sor.

Fittipaldi egy Corvettel megtett mexikói körét itt nézheted meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!