f1

2015.10.04. 09:43

Rossi: Az amerikai rajongókat nem érdekli, hol végzek a hazai futamomon!

Rossi szerint az amerikai közönség tisztában van azzal, hogy nincs abban a helyzetben, hogy a győzelemért harcolhasson.

Kovács Noémi

Fotó: Tajthi Andrea

2007 és Scott Speed óta a Forma-1-ben és a GP2-ben párhuzamosan versenyző Alexander Rossi lesz az első amerikai pilóta, aki amerikai közönség előtt versenyezhet a száguldó cirkuszban. A GP2-s tabella második helyezettje még a szingapúri versenyhétvége előtt kapott lehetőséget a Manortól arra, hogy az akkor még hét hátralévő futamból ötön – azokon, amik nem ütköznek a GP2-s hétvégékkel – rajthoz állhasson Roberto Merhi helyén a Forma-1-ben is.

Sokan kétkednek azt tekintve, hogy mennyire lesz lelkes az amerikai közönség, ha a COTA-n egy sereghajtó csapatban látják a mezőny végén kullogni hazájuk fiát, azonban Rossi úgy gondolja, hogy a tengerentúlon is értik a Forma-1-et, így honfitársai sem fognak fanyalogni.

„Mi most a helyzet „élmény-szakaszában” járunk, szerintem ezzel a rajongók és mindenki így van, így azt hiszem, hogy Austinban egyáltalán nem azzal fognak törődni, hogy hányadik helyen állok. A Forma-1 időnként így működik. Nem hiszem, hogy bárki arra számítana, hogy odamegyek és a dobogóért vagy pontokért fogok harcolni.” – mondta Rossi, aki Szocsiban már ismét a GP2-s gép kormányát fogja tekergetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!