f1

2015.10.06. 10:46

Sainz: „Alonso egy szamuráj és nem hagy ki egy évet”

„Úgy gondolom, hogy Fernando maradni és harcolni fog”

Serbán Richárd

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/ Red Bull Content Pool

Fernando Alonso szerint a közvélemény félreértheti őt. A spanyollal kapcsolatos legutóbbi pletykák a japán futam után kaptak szárnyra, ahol a McLaren-Honda főnöke, Ron Dennis megrótta, amiért azt mondta a futam alatt a csapatrádión, hogy a „kínos” Honda erőforrás olyan, mint egy „GP2-es motor”.

A média bizonyos körei most tudni vélik, hogy valószínűbb lehetőség az, hogy a kétszeres világbajnok inkább kihagyja a 2016-os idényt, semmint még egy évet vezessen a mezőny végén.

De honfitársa, az Alonsóhoz közel álló Carlos Sainz ezt kétkedve fogadta. „Igen, ott lesz a rajtrácson jövőre, mert esélyt fog adni a [McLarenhez történő csatlakozásával kapcsolatos] döntése igazolására.”

„Nem minden megy jól elsőre, de úgy gondolom, hogy Fernando maradni és harcolni fog” – mondta a Toro Rosso versenyzője a spanyol AS napilapnak. „Az az igazság, hogy ez az év kemény volt neki, a McLarennek és a Hondának is, de Fernando egy szamuráj, aki nem dobja be a törölközőt. Ennél rosszabb már nemigen lehet nekik, innen csak felfelé vezet az út” – tette hozzá Sainz.

Azonban nem mindenki van meggyőződve arról, hogy a Honda nagy előrelépést fog felmutatni 2016-ban. Gary Anderson, a Jordan és a Jaguar csapatok korábbi technikai főnöke a brazil Globónak elmondta: „Semmi jelét nem látom, hogy a Honda elért bármilyen fejlődést is.”

„Egyetlen erre utaló jelet sem láttam. Ellenkezőleg, minden jel arra mutat, hogy elvesztek” – tette hozzá.

Eközben Alonso suzukai kitörése és az azt követő pletykák, miszerint a projektből történő kilépése szélén áll, csak olaj volt a tűzre azon hírneve kapcsán, hogy gyors, de sértődékeny versenyző.

De Alonso erre válaszolva elmondta a spanyol Movistar rádiónak: „A természetes ösztönöm, hogy nyerjek és versenyképes legyek, kérlelhetetlenné tesznek a pályán. De nagyon sok ember megszokta, hogy úgy látnak, hogy fél perce szálltam ki az autóból – ez pedig egy rendkívül pillanat, tele vagyok adrenalinnal és szakad rólam az izzadság a 300 km/órás sebességű versenyzés után. Azt hiszem, hogy ebből következtetéseket levonni hibás dolog.”

A 34 éves versenyző arra a felvetésre is válaszolt, hogy sokak szerint türelmetlen alkat: „Mindig türelmesnek kell lenni, mert akkor is, amikor jól mennek a dolgok, lesznek rossz versenyek, időmérők és pillanatok. Szóval mindig türelmesnek kell lenni, nemcsak a sportban, de általánosságban az életben is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!