f1

2015.10.20. 14:27

Utazz Mika Salóval Helsinkiből - akár F1-es futamra is

2016 elején megkezdi működését Finnországban a Go! Aviation légitársaság, az egykori F1-es versenyző, Mika Salo támogatásával.

Tajthi Andrea

Fotó: Toyota (GB) PLC

Mika Salo cége magánjáratokat indít majd Finnországban és Közép-Európban, illetve az F1-es versenynaptárhoz igazítva is kínál majd opciókat.

"A kisebb gépek közelebb tudnak leszállni az F1-es pályákhoz, így könnyebb odajutni." - mondta Salo a finn sajtónak.

A cég elképzelése, hogy kisebb gépekkel közelebb utazhatnak az úticélhoz. A Go! Aviation nyolc Pilatus turboprop aircraft géppel rendelkezik, mely igen népszerű az Egyesült államokban, Kanadában és Ausztráliában is.

"Úgy vélem, hogy a privát repülős koncepció jövedelmező." - folytatta Salo. "Például Lappföldön egy kisebb baráti csoportnak olcsóbb úgy utaznia, ha bérelnek egy magángépet. Ugyanakkor időt is megtakarítanak ha a kisebb reptereket is használhatják, nem csak a nagyokat."

A cég eleinte a következő útvonalakon szállít majd utasokat: Helsinki-Vaasa, Helsinki-Kuopio, Helsinki-Tallin. Ezek az utak autóval legalább 3-4 órásak lennének.A menetrend szerinti járatokon túl, lehetőség nyílik majd arra is, hogy az ügyfelek a saját időbeosztásukhoz időzítsék a repülőutat.

Salo maga is Tallinban él, így ezt az útvonalat ő is gyakran használja majd. Ezenkívül szeretne is megmaradni utasnak, s "csupán" a cég hátterét biztosítja, a működésbe nem folyik bele.

"Én csak egy befektető vagyok. A légiközlekedés iparága teljesen idegen számomra." - mondta Mika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!