f1

2015.10.19. 13:17

Verstappen Ekströmnél járt a DTM szezonzáróján

Max Verstappen, a Forma-1 történetének legfiatalabb pilótája a Hockenheimring-i DTM szezonzárón látogatta meg a mezőny legidősebbjét, a 37 éves Mattias Ekströmöt.

Dobos Zoli

Fotó: Audi Communications Motorsport

A legfiatalabb F1-es pilóta az Audi Sport Team Abt Sportline garázsából szurkolta végig a hétvégét és támogatta a kétszeres DTM-bajnok svéd pilótát.

Elsőre furcsának tűnhet, de a két pilóta egy márkánál „játszik”. Ekströmöt a Red Bull immáron 14 hosszú éve támogatja a DTM-ben, a fiatal holland pedig egy éve csatlakozott az energiaital gyártó cég kisebbik Forma-1-s csapatához.

„Nagyon tisztelem Maxot azért, amit ilyen idősen elért. Már a Formula-3-ban megmutatta, hogy tehetséges pilóta és a Forma-1-ben sem vallott szégyent. Amióta ő is a Red Bull-család tagja, intenzívebben követem a pályafutását, vérbeli versenyző. Ilyen jellegű tehetségekre van szüksége a motorsportnak napjainkban.” – nyilatkozta a svéd pilóta.

„A DTM egy nagyon profi széria erős és szép autókkal, izgalmas versenyekkel.” – mondta el Verstappen, miután kiszállt Ekström Audi RS 5 DTM versenyautójából. „Mattias egy nagyon erős versenyző, kétszeres bajnok, nem véletlenül tartozik ő is a Red Bull-családhoz.”

Nem a DTM finálé volt az egyetlen érdekesség Max Verstappen számára a hétvégén. A holland barátnője a DTM egyik betétfutamán, az Audi Sport TT kupában indult. A 22 éves Mikaela Åhlin-Kottulinsky, csakúgy mint Ekström, Svédországból származik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!