f1

2015.10.30. 20:05

Vettel: Rossi jól döntött

Sebastian Vettel szerint Valentino Rossi helyesen cselekedett a Marc Márquez elleni csatájában.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Scuderia Ferrari

A múlt hétvégi sepangi MotoGP-futam után Rossi és Márquez incidensétől volt hangos a motorsportos sajtó. Az ütközetből a doktort hozták ki vétkesnek a versenybírák, aki így az utolsó helyről lesz kénytelen nekivágni a valenciai szezonzárónak. A helyzet pikantériáját az adja, hogy Márquezzel ellentétben Rossi még harcban van a világbajnoki címért, a rivális pedig a yamahás spanyol csapattársa, Jorge Lorenzo.

„Szerintem még mindig van esélye” – nyilatkozta Vettel Rossiról. „Egy harcosról beszélünk, a vérében van a küzdés. Még ha a maláj verseny után úgy is hangzott, mintha feladta volt, a végsőkig harcolni fog és mindent belead majd. Úgy vélem, Malajziában jól tette, amit tett. Jorgét is ismerem, illetve Marcot is egy kicsit – mindketten remek srácok, de Valentino helyesen döntött.”

Felipe Massa nem ért egyet kollegájával: szerinte egyértelműen az olasz a hibás.

„Hatalmas rajongója vagyok Valentinónak, de őszintén szólva most ő hibázott” – mondta a brazil. „Ránézett a másik versenyzőre, készült bekanyarodni, majd hirtelen kirántotta a lábát a másik felé; még ha Marc is ért hozzá először... akkor is ő hibázott.”

A súlyos büntetés ellenére Massa úgy érzi, Rossinak még mindig van esélye a bajnoki címre – legalábbis több van neki, mint autóversenyzői berkeken belül lenne.

„Motorral sokkal könnyebb hátulról rajtolni, mint autóval” – folytatta Massa. „Különösen úgy, hogy hárman indulnak egy sorból; arról nem is beszélve, hogy van négy klasszis motor a mezőnyben, így legalább a negyedik helyre könnyedén felérhet. Minden azon áll vagy bukik, hogy Lorenzo nyerni tud-e – a küzdelemnek még nincs vége.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!