f1

2015.11.12. 10:49

A Mercedes is "harcba száll" Mick Schumacherért?

Kapkodni fognak a Michael Schumacher fiáért az F1-es csapatok?

Tajthi Andrea

Fotó: ADAC Formel 4

Mick Schumacher idén kezdte meg formula autós karrierjét a német Formula 4-ben, és valószínűleg jövőre tovább lép az European F3-ba.

A héten Micket Maranellóban látták a Ferrarinál, és szemtanúk szerint onnan a Ferrari junior programjának vezetőjével, Luca Baldisserrivel távozott Monzába, tesztre.

Most azonban úgy tűnik, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher utolsó csapata, a Mercedes is lecsapna a Schumacher fiúra.

A Kolner Express információi szerint a német alakulat meghívta Micket évzáró, nagyszabású eseményükre, a stuttgarti 'Stars and Cars'-ra.

"Meghívtuk Micket a családja és a Mercedes közti szoros kapcsolat okán." - mondta a Mercedes szóvivője. "Ez remek tapasztalat lehet számára."

Érdekesség, hogy a lap szerint az az autó, melyet Mick Monzában tesztelt, az olasz Prema Powerteam csapathoz tartozik. A csapat idén F3-ban azt a Lance Strollt futtatta, akinek a kanadai milliárdos Lawrence Stroll az apja, akit szóba hoztak azzal, hogy részesedést vásárolna egy F1-es csapatból, feltehetően a Williamsből.
A BBC információi szeritn a 17 éves Lance jövőre tesztelhet majd a Williamsszél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!