f1

2015.11.29. 17:23

Alonso szerint az FIA-nél szükség lenne némi józan észre

Fernando Alonso dühös, és arra kéri az FIA-t, hogy az igazán fontos kérdésekre összpontosítsanak.

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

A McLaren versenyzője áthajtásos büntetést kapott, miután a rajtnál összeütközött Pastor Maldonadoval, a venezuelai kiesését okozva. Az incidensét Alonso két büntetőpontot is kapott.

A spanyol versenyző előbb Felipe Nasr autójával ért össze, majd nem tudta elkerülni, hogy Maldonadonak ne ütközzön. Alonso úgy véli, Nasr tönkretette a versenyét, és szerinte az FIA-nak józanabbul kellene döntést hoznia, a sport népszerűségének növelése érdekében, különben a WEC és a MotoGP le fogja körözni.

"Látjuk a félig üres üres lelátókat ezen a pályán, és a legtöbb pályán, és vannak bajnokságok, melyek megelőztek minket, mint a WEC és a MotoGP..." - mondja Alonso. "És akkor mi megpróbáljuk hangosabbá tenni az autókat. Szerintem egy kis józan észre is szükség lenne."

"Áthajtásos büntetést kapni miután egy másik autó ütközött nekem, kicsit fura, és szerintem egyedi eset. Az F1-nek meg kell kérdeznie magától, hogy valóban az autók hangja okozza-e a nézőhiányt. Egy ilyen szezon után jobban oda kellene figyelni arra, hogy mit csinálnak, mert nem látok ilyesmit a WEC-ben, a MotoGP-ben és más sorozatokban, amik izgalmasabbak nálunk. Sok mindent át kellene nézni. Konzisztensebbnek kell lenni a büntetéseket illetően, józanul, korrektül."

Alonso végül a 17. helyen fejezte be a versenyt.

"Végre jó rajtom volt, aztán valaki nekem jött és tönkretette a versenyemet. De legalább vége a szezonnak."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!