f1

2015.11.21. 15:14

Az Ilmor és az AER építene motort az F1-nek

A Cosworth azonban úgy látja, nekik ez nem érné meg anyagilag.

Tajthi Andrea

A Cosworth Engineering úgy döntött, nem jelentkezik az FIA pályázatára, és nem épít alternatív erőforrást 2017-re.

A Cosworthnak nulláról kellene kezdenie a fejlesztést, mivel nincs olyan V6-os, F1-es erőforrásuk, melyet kiindulási pontnak lehetne használni.

"Vetettünk egy pillantást a dologra, és megnéztük, kik lehetnének a potenciális vásárlóink." - mondta a Cosworth társtulajdonosa, Kevin Kalkhoven a Motorsport.com-nak. "A válasz alapvetően a Red Bull, mivel nekik nincs hosszútávú szerződésük. Aztán megnéztük a gazdasági oldalát a nulláról induló motorfejlesztésnek. Gazdaságilag ez nem jön össze. Körülbelül 20 millió font lenne a semmiből megépíteni."

"Meg tudnánk csinálni, de a cég ezen kívül is vagyon elfoglalt jelenleg és egy spekulatív dologba befektetni, anélkül, hogy megtérülne, nem jó üzlet. Tehát udvariasan visszautasítottuk annak lehetőségét, hogy pénzt veszítsünk."

Eközben az AER (Advanced Engine Research) csatlakozott az Ilmor Engineering-hez és érdeklődik az FIA pályázata iránt.

A Mike Lancaster alapította, essexi AER gyárott motort a GP3-ba 2013-tól 2015-ig, és eséllyel pályázott a GP2-es lehetőségre is. Az AER szállít az Indy Lights-ba is, és a Rebellion és Kolles LMP1-es csapatoknak is.Az AER műszaki igazgatója, Andrew Saunders ezen kívül dolgozott már a az Ilmorral, és a McLarennel is 2001 és 2007 között.

"Az AER-t nagyon érdekli az FIA javaslata. A pályázati kiírás jól illik legutóbbi V6 GDI erőforrásunkhoz." - mondta Lancaster a Motorsport.com-nak. "

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!