f1

2015.11.14. 17:23

Hamilton: Arra kérem Bernie-t, mentse meg a COTA-t!

A háromszoros világbajnok nem szeretné, ha az Amerikai Nagydíj más helyszínen lenne.

Kovács Noémi

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Négyből háromszor tudott már diadalmaskodni az austin-i Circuit of Americas versenypályán Lewis Hamilton, ráadásul az idei versenyen szerezte meg egy izgalmas csatában harmadik világbajnoki címét. Éppen ezért nem szeretné, ha a csökkentett kormányzati támogatást kapó és a vihar miatt csökkent bevételt elkönyvelő pálya pénzügyi gondok miatt elveszítené Forma-1-es futamát.

„Úgy gondolom, hogy hatalmas veszteség lenne a sportág számára, ha elveszítenénk a versenyünket az Egyesült Államokban. Ez a legjobb versenyek egyike és az idei a szezon legjobb futama volt. A sportnak – Bernienek és a többieknek meg kell bizonyosodniuk arról, hogy ez nem következhet be.” – kommentálta a helyzetet Hamilton. Azonban nem csak a háromszoros világbajnok számára fontos a pálya jövője, a nagydíj szervezői is a folytatás mellett kardoskodnak.

„A Forma-1-es nagydíj igazi mérföldkő számunkra, hiszen a világ figyelmét Austinra irányítja és egész évben biztosítja különböző sport- és kulturális események helyszínét. Reméljük, hogy a Forma-1 továbbra is itt fog versenyezni.” – nyilatkozták a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!