f1

2015.11.21. 17:26

Nem biztos, hogy Renault lesz a Lotus új neve

Vagy legalábbis nem önmagában...

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

A Renault már hónapok óta arról tárgyal, hogy visszavásárolja a jelenlegi Lotus csapatot, mely köztudottan komoly anyagi bajban van. A francia gyártó reményei szerint a vásárlást meg is erősíthetik a szezonzáró futam idején.

Az utóbbi időben azonban arról pletykáltak, hogy a csapat jövőre is megtarthatja a Lotus nevet, mert az afféle átmeneti év lesz számukra. A Renault ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul azonba azt mondja, hogy ha az átvétel megtörténik, akkor a név is változni fog.

"2016-ban megtörténik. Nincs ok a várakozásra." - mondta a Motorsport.com-nak.

A névváltozáshoz azonban a rivális csapatoknak is hozzá kell járulniuk és Bernie Ecclestnone-nak is áldását kell adnia. Abiteboul azonban bízik benne, hogy ezen a téren nem lesz gond, hiszen a Marussia Manorrá válását sem ellenezték.

"Tudjuk, mit akarunk." - mondta Abiteboul. "Van egy stratégiánk a névadás kapcsán, és tudjuk, miért nevezünk az F1-be, és hogy melyik márkánkat reklámozzuk. A Renault egy jó brand, de vannak más kapcsolódó márkáink is. De nem fogok mondani semmit ezzel kapcsolatban, mert ez is a bejelentésünk része lesz."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!