f1

2015.11.22. 09:32

Vettel: Ez a verseny jó emlékeztető

A Race Of Champions újdonsült győztese örül, hogy a ROC gyerekkori érzéseket hoz elő

Tajthi Andrea

Fotók: Race of Champions

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy Sebastian Vettel első ízben tudta megnyerni a Race of Champions egyéni versenyét, s így ő lett a bajnokok bajnoka.

Íme, hogy értékelte tegnap az eseményt a német győztes:

"Természetesen nagyon boldog vagyok és megtisztelve érzem magam, hogy nyertem, de eltartott egy darabig! Sok világklasszis versenyző nyerte már meg ezt a trófeát. Én is sokszor próbálta már, de gyakran elbuktam, most viszont sikerült." - mondta Vettel.

"Amit a Race Of Champions ad nekünk, az sok öröm. Amikor gyerekek voltunk, és versenyezni ezdtünk, csak a puszta örömért tettük, és ez a fajta esemény jó emlékeztető erre. Mikor lecsukjuk a sisakrostélyt, mindig a győzelemért versenyzünk. De már annyiszor próbálram, hogy a mai győzelem meg is lepett. Mindannyian tudjuk, hogy ez a formátum nagyon nehéz, hiszen senki nem tölt túl sok időt az autókban, így gyorsan kell felvenni a ritmust. Ma úgy gondolom, hogy azonnal ráéreztem. Nagyon hideg volt, de jó volt a hangulat, szóval köszönöm mindenkinek, aki kilátogatott, hogy megnézze (a versenyt)."

Vettel Kristensent győzte le a fináléban. A dán versenyző így nyilatkozott:

"Seb megérdemelte a győzelmet, brilliánsan vezetett és megmutatta képességeit a fináléban. Én mindent beleadtam, jó volt visszatérni és emlékeztetni magam, milyen versenyezni, és versenyben is maradtam a döntőig. A ROC a szórakozásról szól és jó volt látni, hogy ilyen sok ember látogatott ide ebben a hidegben."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!