f1

2015.12.11. 17:52

Bottas Williams győzelmeket vár 2016-ban

Valtteri Bottas szerint csapatával győzelmekért fognak harcolni a következő szezonban, hiszen az elmúlt két évben a harmadik helyen végeztek, a téli szezonban pedig tovább javulnak majd.

Komenda Vivien

Fotó: Varga András

A Williams 2014-ben kilenc dobogóval zárta a szezont, ebből hatot Bottasnak köszönhettek, 2015-ben azonban csak négy dobogós helyezés szerepelt a csapat neve mellett, év végi pontszámuk pedig 320-ról 257-re csökkent.

Bottas reméli, a téli időszak alatt még közelebb tudnak kerülni a Mercedeshez és a Ferrarihoz, és megszerezheti első F1-es győzelmét, ezzel a csapat első győzelmét is 2012 óta.

„Az biztos, hogy 2015-ben nem voltunk közelebb, mint 2014-ben. Talán inkább ugyanolyan messze.”

„A harmadik hely nagyszerű eredmény – nagyon büszke vagyok rá, hogy a nagy csapatokkal tudunk harcolni. De az biztos, hogy a Williamsnél mindenki, beleértve engem is, még közelebb szeretne kerülni, és a győzelemért szeretnénk harcolni.”

„Csak rajtunk múlik, hogy télen mennyit tudunk előre lépni, és javítani néhány gyengeségen – például a bokszkiállásokon. Még jobban kell végeznünk a munkánkat, folyamatosan ezen dolgozunk.” – fogalmazott a finn.

Úgy tűnhetett, hogy a csapat távolabb került az első két helyezettől, Bottas azonban elmondta, csupán 2016-ra helyezték át a hangsúlyt az év vége felé.

„Nem túl jó, hogy ez így történt, de ennek is meg van az oka.”

„Hamarabb kezdtünk el a 2016-os autóra fókuszálni, mint ahogy terveztük, ugyanis láttuk, hogy nem tudunk közelebb kerülni a Mercedeshez.”

„Ez talán megmagyarázza, miért lett egy kicsit nagyobb a távolság.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!