f1

2015.12.20. 10:11

Ecclestone: A Nürburgringen 100 évig lehetne futam

Bár jövőre elvileg visszatér a mezőny a Mercedesek hazai pályájára, Bernie Ecclestone biztos benne, hogy 2017-ben nem lesz Német Nagydíj.

Bakay Botond

Fotó: Getty Images/Red Bull Content Pool

Úgy egy jó évtizede az országban még mindenki F1 lázban égett, kitartott a Schumacher utáni lendület, és még két versenyt is rendezhettek évente. Bár 2007-ben nem volt hivatalosan Német GP, az emlékezetes Winkelhock vezette kaotikus Európa Nagydíjat a Nürburgringen tartották. Azóta a pálya némi válságba került, és többek között ez is okozta azt, hogy Vettel, Rosberg, és a Mercedes jelenlétének ellenére idén végül nem látogatta meg Németországot az F1.

A válság mellett ráadásul hiába a német dominancia, mind a helyi nézőszám, mind a TV-s nézettség rohamosan visszaesett náluk, amely még a Monzát kirakni készülő Bernie Ecclestone-t is meglepte. „Rejtély számomra. Nem tudom mi ment félre, de nyilvánvaló, hogy a németek már nem lelik örömüket az F1-ben.”

Bár Hockenheimnek nincsenek anyagi problémái, ráadásul a Mercedes hathatós segítsége is az ő oldalukra billentheti a mérleget, mivel csak kétévente vállalnak futamot, ezért a vetésforgó másik – igen küszködő – oldala 2017-ben ismét szembesül majd a versenyvállalási nehézségekkel. „Amikor megtudtam, hogy ennyire súlyos a helyzet, akkor azonnal belementem, hogy megveszem a pályát. Erre aztán azzal jöttek vissza, hogy van egy ajánlatuk, de 1-2 millióval többért.” – folytatta Ecclestone.

„Nagyon hülye dolog az, hogy ennek kedvéért lemondtak egy olyan személyről, aki garantálni tudta volna ott a versenyrendezést vagy 100 évig. Ez kiábrándító és bosszantó, de ezért vesztettük el a Nürburgringet ” – mesélte sajátos stílusában a német Motorsport-Magazinnak az F1 mindenható ura.

Mondanivalójának zárásával pedig nem nyugtathatta meg százszázalékosan a futamukért aggódó riportert. „Szerintem bizton állíthatom, hogy 2017-ben ismét kimarad a naptárból a verseny. Vagy 2017-től. A jövő év okés: érvényes a szerződésünk. Ez sem a legjobb feltételű, de legalább létező.”

Nektek hiányozna huzamosabb ideig a Német Nagydíj?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!