f1

2016.01.14. 06:10

Magnussené lehet Maldonado ülése

Ha nem is idén, talán jövőre.

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

A dán versenyző már a tavalyi évad végén is tárgyalásokat folytatott az akkor még Lotus F1 Team néven futó csapattal, azonban a megbeszélések Jolyon Palmer szerződtetésével okafogyottá váltak. Azonban most a Renault képviselői Venezuelába utaztak, hogy egyeztessenek a PDVSA szponzorációs szerződéséről, és ha a tárgyalások sikertelenül zárulnak, talán Magnussennek van a legnagyobb esélye az ülésre.

Mindazonáltal a pletykákat az is újraindíthatta, hogy a McLaren korábbi pilótája múlt héten Enstoneban járt, ugyanis a Renault-ról is szárnyra kaptak olyan híresztelések, miszerint nem teljesen elégedettek a 2016-os Maldonado-Palmer párosítással. Ráadásul némi szponzorációs hátteret Magnussen is fel tud mutatni, a dán Jack & Jones ruhamárka által.

A csapathoz közel álló források azt is felvetették, hogy a már aláírt szerződéseket nem tudják felbontani, viszont Magnussent kinevezhetik tartalékosnak – hacsak időközben nem csípi meg a Manor ülését. Ellenkező esetben 2017-ben Magnussen a Renault-os tartalékversenyzői szerepet egy DTM-s versenyévaddal is összekötheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!