f1

2016.01.04. 18:13

Marchionne: Ecclestonenak gondolnia kell a jövőre

A Scuderia elnöke úgy véli, hogy a brit üzletembernek működő rendszert kell maga után hagynia.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

Ecclestone immár 85 éves, de nem úgy tűnik, mintha a nyugdíjat fontolgatná. Igaz, saját maga is gyakran hangoztatta, hogy őt koporsóban viszik majd el a Forma-1-ből, azonban a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne szerint Ecclestone is tisztában van azzal, hogy egy működőképes szervezetet kell hátrahagynia.

„Ecclestone is tisztában van vele, hogy nem lesz itt örökké és ez talán a FOM jövőjével is összefüggésben van. Bernie számára az igazi kihívást a szervezés jelenti. Olyan rendszert kell életre hívnia, amely a jelenleginél némileg máshogy osztja meg a felelősséget. Nekünk pedig az FIA-val és a FOM-al megvan a magunk felelőssége, hogy biztosítsuk a hatékony és eredményes menedzsment folytonosságát.” – kezdte a Scuderia elnöke az Autosportnak adott interjúját.

„Szóval a legtöbbet kell kihoznunk Bernie képességeiből, hogy a lehető legjobb módon fejlesszük a sportágat. Higgyenek nekem, ez nem könnyű. Bernie igazi karakter, de emellett nagyon kedves fickó, hihetetlen erővel rendelkezik. Nem tudom, hogy én mivel fogok foglalkozni az ő korában. Hihetetlen, amit az elmúlt 10 évben elért és még mindig itt van.” – folytatta az olasz szakember.

„Bernienek kell megadnia a kezdő lökést ahhoz, hogy felkészítse a Forma-1-et a jövőre. A kor-kérdés megkerülhetetlen, így fel kell tennünk magunknak a kérdést: elég vonzóak vagyunk a fiatalok számára? A sportban még rengeteg a kiaknázatlan potenciál. Szórakoztatóvá kell válnunk, mivel ha minden kiszámítható, akkor unalmassá válunk. Több kiszámíthatatlanságot kell ide csempésznünk az eredményeket illetően.” – tette hozzá Marchionne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!