f1

2016.01.13. 16:22

Megvannak a szezonközi tesztek időpontjai

2016-ban a Spanyol és Brit Nagydíjakat követően tesztelhet az F1-es mezőny kétszer két napot.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Négy nap áll majd az F1-es mezőny rendelkezésére, hogy a szezonközbeni újításokat teszteljék: a barcelonai Spanyol Nagydíj után május 17-18-án, illetve a silverstone-i Brit Nagydíj után július 12-13-án tartják a két idényközi tesztet. A 2016-os szabályok értelmében ennél többre nem is lenne lehetőség: a regula maximum két kétnapos tesztet engedélyez, amelyeknek a futamhétvégét követően legkésőbb 36 óra múlva el kell kezdődnie az adott hétvégén futamnak otthont adó pályán. A szabályok továbbá kimondják, hogy a csapatoknak a négy napból kettőn fiatal versenyzőket kell a volán mögé ültetniük.

Tavaly Barcelona mellett a Red Bull Ringen volt évközi teszt; Silverstone-ban utoljára 2014-ben volt a mezőny tesztelés céljából. Természetesen ezeken kívül idén is lesznek téli tesztek február 22-25-én és március 1-4-én, mindkétszer Barcelonában. A 2017-es nagy szabályváltozások előtt a Pirellinek sikerült jelentős mennyiségű tesztnapot kikönyörögnie az FIA-tól az abroncsok tesztelése céljából, ezeknek az időpontja azonban még nem ismeretes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!