f1

2016.01.24. 17:18

Palmernek agresszíven kell kezdenie

Jolyon Palmert figyelmeztette a Renault, hogy ne óvatoskodja majd el F1-es debütálását.

Tajthi Andrea

Fotó: Lotus F1 Team

Tavaly tesztpilóta volt  Jolyon Palmer a Lotusnál, ez idő alatt 13 pénteki szabadedzésen vett részt, idén azonban már a Renault versenyzőjeként erősítheti a mezőnyt.

Alan Permane úgy véli, a 2014-es GP2 bajnoknak megvan a kellő tehetsége, azonban szerinte kicsit agresszívebbnek kell lennie a fiatal versenyzőnek.

"Jolyonnak nem sok lehetősége volt tavaly a csillogásra." - mondta Permane az Autosportnak. "Nagyon peches volt az időjárással, sok szabadedzése elmaradt így. De még így is nagyon jól ment, de most már többet szeretnék majd látni tőle, mivel valószínűleg óvatos volt korábban, nem tudom. Ő nem az a fajta versenyző, aki kigurul a pályára és minden kanyarban megpördül, hogy megtudja, hol vannak az autó határai, meg ilyenek."

"Hogy világos legyen, nincsenek kétségeim a képességeit illetően, vagy bármi ilyesmi, elég beszélni vele, és egyértelmű, hogy okos srác. Általában az okosak, akik vezetni is tudnak, azok, akik végül versenyeket és bajnokságot nyernek. Akik bajnokságot nyernek, azok mindig intelligensek, hiszen nem csak arra kell képesnek lenniük, hogy gyorsan vezessenek, hanem sok más dolgora is gondolniuk kell. Nem kétséges, hogy ő (Palmer) ilyen. Látva amit a GP2-ben csinált, milyen gyors volt, milyen jól versenyzett, és tudva hogyan beszél, és gondolkodik a versenystratégiáról, biztos vagyok benne, hogy jó lesz."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!