f1

2016.02.28. 16:26

A Williams is egy új orron dolgozik 2016-ra!

Az még nem eldöntött, hogy mikor vetik be

Vámosi Péter

Fotó: Alastair Staley/Williams F1

Az autó ugyan új, de az orrkúp még a 2015-ös, és ezzel indult neki a csapat Barcelonában az első tesztszezonnak. Feltehetőleg azonban már jövő héten egy újabb koncepcióval rukkol elő a Williams csapata. Pat Symonds, az istálló technikai igazgatója elég szűkszavúan nyilatkozott is a motorsport.com-nak:

“Nem vagyok egészen biztos benne, de azt hiszem, hogy ez itt nem az új orr. Azt hiszem, idén kicsit minden másképp lesz. Nemcsak azért, mert összesen nyolc napunk lesz tesztelni, de ugye változott a tesztek és az első verseny időpontja is már akkor, amikor benne voltunk az új autó munkáiban.Egy Forma-1-es autó építése különösen nehéz, de ami egyértelműen döntő a fejlesztésnél, hogy mikor lesz az első rajt. Az igazán döntő az általában a nyár eleje, amikor részletekbe belemehetsz, stabilizálhatod az állapotokat. Általában tartjuk magunkat az előre eltervezett menetrendekhez, kivéve ha mint most hetekkel meg kell előznünk magunkat. Amikor 12 tesztnap áll rendelkezésre, akkor mindent normálisan végigcsinálsz, majd pakolsz, és irány Melbourne. Ott még pár napot lehet dolgozni a gépen, de nagyjából ennyi az idő arra, hogy felkészülj az első versenyre. Nem hiszem, hogy most komoly újítást láthatnánk ott bárkitől is. Pár kocsin persze biztosan lesz Melbourneben új alkatrész, de nem hiszem, hogy bárki is mer majd kockáztatni utolsú pillanatban elkészült új alkatrészek bevetésével."

Symonds nagyjából két részre osztotta a saját csapatuk tesztjét, eddig a megbízhatóságra mentek rá, a következő alkalommal már a teljesítményen lesz a hangsúly. Annak ellenére, hogy nem kerültek be a szalagcímekbe, azt állítja, hogy jó lesz az autó sebessége is. Hogy jobb-e mint a 2015-ös autó? Erre még rövidebben reagált: "Erre koncentráltunk, hogy jobb legyen, és a versenyzők visszajelzései és az adatok is azt mutatják, hogy előreléptünk. Most már csak az a kérdés, hogy a többiek mennyit..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!