f1

2016.02.02. 19:09

Claire Williams: Lynn túlteljesítette az elvárásainkat

A grove-i alakulat meg volt elégedve a brit tavalyi munkájával.

Kovács Noémi

Fotó: Malcolm Griffiths/Williams F1

A 22 éves pilóta a tavalyi év elején hagyta ott a Red Bull junior programját a Williams kedvéért, ahol Suzie Wolff mellett rengeteg időt tölthetett el a szimulátorban fejlesztőversenyzőként, valamint a GP2-s bajnokságban is rajthoz állt a DAMS alakulatával. Az még nem tisztázott, hogy idén milyen szerepet szán neki a Williams, hiszen Lance Strollt is leigazolta, de Lynn tavalyi munkájának hála, maradhat az istálló kötelékében.

"Annak tekintetében, hogy milyen munkát vártunk tőle, Alex túlteljesített. Eléggé összetett karakter, minden tennivalóját alaposan átgondolja. Nem töri össze az autót a pályán, mindent megfelelően az irányítása alatt tart. A fejlesztői programunk tagjaként a sportág több területével megismerkedett. Akár a szimulátoros munkáról, akár az autót összeszerelő srácokkal való munkáról van szó, túlszárnyalta magát, bármit is tett. Lenyűgöző, hogy kora ellenére milyen érettségről tett tanúbizonyságot." - kezdte a Williams helyettes csapatfőnöke, aki Lynn GP2-s teljesítményéről is szót ejtett.

"Tavaly hullámvölgyekkel teli szezonja volt a GP2-ben. Egyaránt voltak nagyszerű és csalódáskeltő pillanatai is, de még csak újoncként vett részt a GP2-s bajnokságban, erről pedig nem szabad megfeledkeznünk. A sorozat természetéből fakadóan nem mindig mutatja meg egy-egy versenyző képességeit, de remélhetőleg 2016-ban világossá válik, hol is helyezkedik el Alex versenyzőként." - fűzte hozzá Claire Williams.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!