f1

2016.02.28. 15:17

Grosjean videóit letöröltette a FOM

Emlékeztek Grosjean élő "adásaira" Facebookon? Letolták érte...

Tajthi Andrea

Fotó: Lotus F1 Team

Az amerikai Haas csapat versenyzője, Romain Grosjean úgy véli, hogy a Forma-1 nagyon szűk látókörű a közösségi média használatát illetően.

Miközben a televíziós közönség csökken, az internetes platformok iránt azonban egyre nő az igény, végre a Forma-1-nek is lett hivatalos YouTube, Twitter és Instagram oldala, annak ellenére, hogy Bernie Ecclestone alapvetően ellene van a közösségi médiának.

Noha a videófelvételek készítésére továbbra is rendkívül szigorúak a szabályok az F1-ben, közismert, hogy az F1-es boxutcában és paddockban csak az készíthet videófelvételt, aki forgatási engedélyt kért és kapott a FOM-tól (Formula One Management). Ez pedig még a versenyzőkre is vonatkozik.

"Élő videó ment a Facebook oldalamon a forgatási napunkon, illetve a szobámból is volt élő 'adás'." - mondta Grosjean a Motorsport.com-nak. "De a FOM megkért, hogy töröljem a videókat. Több, mint egy millióan nézték pedig a videókat."

Pedig Grosjean szerint jó dolog ilyen videókkal közelebb kerülni a rajongókhoz.

"Szerintem ez nagyszerű, hogy lehetőséget nyújthatunk az embereknek arra, hogy meglássák milyen az F1 belülről, a színfalak mögött, de nem engedik ezt nekünk. Az F1 túl szűk látókörű, emlegetik, hogy fogynak a rajongók, de manapság, a közösségi médián keresztül sok milliárd emberhez lehet eljutni szerte a világon, de nem engedik, hogy ezekkel a lehetőségekkel éljünk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!