f1

2016.02.29. 10:39

Haryanto: Nagy változás az F1 a GP2-höz képest

Az indonéz versenyző még nem szokott hozzá a két széria közötti különbségekhez.

Kovács Noémi

Fotó: Manor

Rio Haryanto múlt héten debütált a Forma-1-es porondon, az első szezon előtti tesztsorozaton Barcelonában. A Manor ifjú reménysége egyelőre még csak kapkodja a fejét, hiszen míg a GP2-ben mindössze 2 mérnökkel dolgozott együtt, a száguldó cirkuszban már jóval nagyobb apparátus áll a rendelkezésére.

"Nagyon érdekes, hogy a GP2-ből megérkezve a Forma-1-be, mekkora a különbség. A GP2-ben talán két mérnökkel dolgozunk együtt, azonban a Forma-1-ben minimum 30-40 emberrel működünk együtt, szóval egy csomó ember vesz részt a munkában. Emellett rengeteg olyan procedúra is van, amit követnem kell, így hatalmas a változás, de idővel hozzá fogok szokni." - kezdte a Manor pilótája, aki a Pirellis tapasztalatairól is megosztott néhány gondolatot.

"Biztosan van különbség a struktúra és az összetétel között, de összességében a gumikopás és a stílus nagyon hasonló (mint a GP2- ben - a szerk.). A GP2 és GP3 jó iskola volt számomra." - fűzte hozzá Haryanto.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!