f1

2016.02.15. 06:31

Ki lesz Wehrlein csapattársa?

A Manor istálló nemrég hivatalosan is bejelentette, a DTM eddigi legfiatalabb világbajnoka, Pascal Wehrlein lesz egyik pilótájuk 2016-ban. De vajon ki vezetheti a csapat másik autóját?

Komenda Vivien

A fiatal versenyző lesz a negyvenhetedik német, aki harcba száll a Forma-1-ben, és egyből négy napon keresztül tesztelheti a Manor-Mercedest Barcelonában.

„Soha nem árt sokat menni.” – mondta a fiatal pilóta.

A csapat sportigazgatója nemrég Indonéziába utazott, hogy a GP2-es versenyzővel, Rio Haryantoval találkozzon. Eddig komoly esélyesnek tartották az ülésre, hetekig azonban nem sikerült megegyezniük. A csapat 15 millió eurót kér, a határidő pedig jövő kedd, így Haryantonak nagyon bele kell húznia, ha össze szeretné szedni a hiányzó összeget.

Rajta kívül még három esélyes van az utolsó megmaradt F1-es ülésre: A Lotus-tól menesztett Pastor Maldonado, az amerikai Alexander Rossi és a brit Will Stevens.

Jelen állás szerint azonban az is egyértelmű, hogy Maldonadonak nincs 15 millió eurója, így akár egy viszonylag szokatlan felállás is megszülethet: Haryanto, Rossi és Stevens felváltva vezetik a Manor-Mercedest. Így körülbelül 5 millió euró ellenében hét-hét futamon vehetnének részt. Haryanto az első öt futamon, majd októberben Szingapúrban és Japánban indulna, Stevens az európai fordulókban, míg Rossi az észak – és dél-amerikai versenyeken várhatná a piros lámpák kialvását.

Nem ez lenne az első „sokpilótás” indulás a Forma-1 történetében. A Williams 1973 és 1976 között összesen 26 pilótát tudhatott köreiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!