f1

2016.02.01. 16:33

Maldonado megerősítette, hogy 2016 elején biztos nem lesz a Forma-1-es mezőny tagja

A venezuelai nem adja fel, gyaníthatóan a lepattanókra vadászik majd év közben

Vámosi Péter

Fotó: Lotus F1 Team

Pastor Maldonado megerősítette, hogy miután nem sikerült megegyezniük a Renault F1 újjászerveződő csapatával, nem lesz a száguldó cirkusz mezőnyében 2016 év elején. Állandó támogatójának a PDVSA-nak problémái akadtak a fizetéssel ami rendre későn érkezett meg, és ennek hatásaként a Renault felbontotta Maldonado szerződését, és megegyeztek inkább Kevin Magnussennel az idei szezonra. A dánnal a szerződést aláírták, és ennek első látható jele szerdán lesz majd, a csapat bemutatásakor. Maldonado amennyire csak tehette távol tartotta magát az ügytől, azonban ma a twitterén üzent a helyzetével kapcsolatban:

"A legnagyobb alázattal tájékoztatok mindenkit, hogy nem leszek ott a 2016-os szezon rajtjánál. Köszönöm a támogató üzeneteiteket, az elhivatottságotokat és hogy aggódtok a jövőmért. Köszönöm Istennek, a családomnak, a szponzoraimnak, a barátaimnak, a rajongóimnak és mindenkinek, aki segített abban, hogy képviselhessem Venezuelát a motorsportok csúcskategóriájában. Hamarosan találkozunk!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!