f1

2016.02.11. 13:52

Maldonadót derült égből villámcsapásként érte az, hogy kitessékelték a Forma-1-ből

"Nem vagyok dühös, de nem vagyok boldog." - nyugtatott meg mindenkit

Vámosi Péter

Fotó: Lotus F1 Team

Az utolsó pillanatban esett ki a Renault versenyzői üléséből a venezuelai versenyző. Mint az ismeretes, a McLaren korábbi tesztpilótájára, Kevin Magnussenre cserélték le, miután a Maldonado támogatójával, a PDVSA-val problémák merültek fel. Erről beszélt most az Autosprintnek: "A helyzet drámaian változott pár óra leforgása alatt, majd hirtelen támogató nélkül találtam magam, az meg már vont mindent maga után. Nem vagyok dühös, de nem vagyok boldog. Úgy ért mindez, mint derült égből ha villámcsapás ért volna."

Az éves támogatás mértéke, amit a venezuelai nemzeti olajtársaságtól kapott 50 millió körüli összeg lehetett. A 30 éves versenyző erről aránylag szűkszavúan beszélt. "Nem kommentálnám. Ez egy elég érzékeny téma, amit magamnak is még tisztáznom kell. Keresem a megoldásokat, hogy tudjam folytatni a versenyzést. A PDVSA mindig is remek munkát végzett, és más versenyzőket is támogatott, sőt más sportágakat is, és azt gondolom, hogy ez így is marad."

Maldonado majdnem 100 versenyt teljesített előbb a Williamsznél, majd a Lotusszal, és a 2012-es spanyol Nagydíjat megnyerte, pedig azt gondolja erről, hogy: "A csapat lehető legrosszabb korszakában versenyeztem náluk. Ennek ellenére az a győzelem egyike volt a legnagyobb meglepetéseknek a Forma-1 történelmében, de örülök neki, mert megérdemeltem. Hihetetlen volt a fogadtatás utána a Williams gyár partiján, mindenki aki azt hiszi, hogy ők egy visszafogott angol csapat, nagyot téved."

Persze megvan a véleménye az eddigi utolsó Forma-1-es szezonjáról a Lotusszal is: Szégyen, mert jó volt az autó, de a pénzügyi nehézségek miatt nem tudtunk fejleszteni. Utána meg már megbízhatósági problémáink akadtak az öreg alkatrészek miatt melyeket nem cseréltek időben ki, azért hogy ezzel is pénzt takarítsanak meg."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!