f1

2016.02.26. 10:24

Megoszlanak a vélemények a paddockban az új időmérő formátumról

Más-más véleményen van Rosberg, Räikkönen, Hülkenberg és a többiek.

Tajthi Andrea

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Niki Lauda támogatja a kieséses rendszert, és Christian Horner is egyetért vele.

"Ez kissé váltizatosabbá teheti a rajtrácsot vasárnapra, anélkül, hogy megfordítanánk a sorrendet." - véli Horner.

"Szerintem mindig jó, ha új aspektusba helyezzük a sportunkat." - ért egyet Nico Rosberg is.

"Szerintem még elégedettebb leszek, ha látunk majd jó versenyeket is." - mondta Ecclestone a Telegraphnak. "Én nem szóltam le a sportot egyáltalán, épp ellenkezőleg. Próbáltam elmagyarázni, hogy ha nem teszünk valamit, akkor rossz vége lesz."

"Ez egy furcsa ötlet. Nem látok benne nagy különbséget." - véli a Renault újonca, Jolyon Palmer.

Daniil Kvyat szerint is csak káoszt okoz majd az új formátum.

Kimi Räikkönen a tőle megszokott részletességgel mondott véleményt: "Meglátjuk, mi lesz."

"Nem nagyon gondolkodtam még rajta, de a szándék világos: egy kis káoszt okozni." - vélekedik Felipe Massa.

"Nem hiszem, hogy javítani fog a kvalifikáción, és fennáll a veszélye, hogy nem lesz olyan izzgalmas tőle az időmérő." - mondta Pat Symonds. "Inkább a versenyen fog javítani. Kicsit hátrébb lehetnek majd a gyorsabb autók, ez pedig eredményezett már jó futamokat a múltban."

"Nagy meglepetés, hogy három héttel a szezon kezdete előtt újraírták az időmérős szabályokat." - mondta Nico Hülkenberg.

Symonds egyetért a némettel: "Már ladtuk a gumiválasztásunkat az első versenyekre, de a régi kvalifikációs formuátum alapján. Biztos vagyok benne, hogy ha erről korábban tudtunk volna, másként választunk. De mind ugyanabban a csónakban evezünk."

"Egyrészről jónak tűnik, mert látványos lesz, de talán kicsit nehéz lesz elmagyarázni, hogy mi is történik. De ha látványos lesz, az embereknek tetszeni fog." - lamentált Carlos Sainz.

"Mindig arra kell törekednünk, hogy jobbak legyünk." - mondta a Haas csapatfőnöke, Günter Steiner. "Néha téved az ember, de lehet korrigálni. Szerintem a rajongóknak tetszeni fog az új formátum."

"Szerintem a régi rendszer nem olyan rossz." - véli Jos Verstappen. "Szerintem az is elég izgalmas, főleg az utolsó két percek. Az emberek versenyt akarnak látni. Nem akarják előre tudni, hogy ki fog nyerni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!