f1

2016.02.17. 13:46

Montezemolo: Alonso motiválatlanná tette a Ferrarit

Az olasz szakember szerint a spanyol pilóta már nem hitt a Scuderiában.

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

Luca di Montezemolo a Motor Sport Magazine-nak adott interjújában emlékezett vissza utolsó, a Ferrari elnökeként eltöltött éveire. Az olasz szakember – aki jelenleg az Alitalia elnöke – úgy véli, hogy Alonso közös pályafutásuk végére elvesztette a hitét a Ferrariban, ami az egész csapat számára frusztráló volt. Ennek ellenére Montezemolo még mindig napjaink legjobb F1-es versenyzőjének tartja korábbi pilótáját.

„Az volt az érzésem, hogy Fernando a fejébe vette, hogy sosem fog tudni győzni a Ferrarival, míg ha a Mercedesnél lett volna, könnyedén sikert arat. Ez mindenkinek csalódást okozott. De hadd tegyem egyértelművé: hiszem, hogy talán még ma is Alonso a legjobb versenyző a világon, különösen vasárnaponként.” – mondta a Scuderia egykori vezére Rómában a magazin munkatársának, Mark Hughesnak.

„A kvalifikációkon talán nem, ott egy körön Hamilton és Vettel gyorsabb lehet, azonban a versenyen elképesztő, olyan, mint egy gépezet. De nekünk is kell a motiváció, úgy gondoltam ez az, amire a jövőben szükségünk van.” – folytatta az olasz, aki szerint Michael Schumacher már 2009-ben, Felipe Massa balesetét követően azt tanácsolta neki, hogy szerződtesse le Vettelt.

„Felipe 2009-es balesete után felhívtam Michaelt és megpróbáltam meggyőzni, hogy térjen vissza hozzánk, de már akkor azt mondta: „Olyan srác kell neked a jövőre nézve, mint Vettel.”” – fűzte hozzá a Ferrari német pilótáját méltató szavakat Montezemelo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!