f1

2016.02.25. 13:08

Nasr-nek megfelelne a jelenlegi időmérős lebonyolítás

A brazil pilóta nem változtatna a rendszeren

Vámosi Péter

Fotó: Sauber Motorsport AG

A Sauber brazil pilótáját, Felipe Nasrt is megkérdezték, hogy mi a véleménye a bevezetendő időmérős változásokról. Az új rendszer lényege, hogy a leglassabb mindig kiesik három időmérős rész alatt akár hamarosan valósággá is válhat, ha kedden megszavazza azt a Világ Motorsport Tanács. A kérdésben a Forma-1-es paddock is megosztott, és Nasr azon az oldalon áll, akik szerint nem kell változtatni.

"Igazság szerint az a véleményem, hogy nincs semmi baj a jelenlegi rendszerrel. Nem is értem miért akarnak a versenyre, vagy az időmérőre fordított rajtrácsot. Soha nem láttam problémát, a versenyzés mindig is jó dolog, és az időmérő lebonyolítása mindig is megfelelt nekem, nem tudom miért kellene ezen változtatni."

Nasr tehát elutasítja azt az elgondolást, mely szerint valamilyen módon fordított rajtrácsot képeznének a Forma-1-ben is, ami a Stratégiai Munkacsoport és a Forma-1 bizottság ötlete volt még januárban, de akkor nem volt elég támogatója az ötletnek. A Brit Forma-3-ban és a GP2-ben edződött pilóta azonban nem esett kétségbe:

"Ha bevezetnék, én készen állok, volt már ilyesmiben részem. Ha ez bekövetkezik, el kell hogy fogadjuk. Kicsit összekeveri a dolgokat, és lehet néha nem top pilóta fog nyerni, és jót tehet az akcióknak is. De mint már mondtam, nem hinném azt, hogy a jelenlegi időmérős rendszerrel baj lenne."

Akkor mi tetszene Felipenek, adódik a kérdés. Nem meglepőmód azt válaszolta, ha az olyan középcsapatokon mint a Sauber tudnának segíteni, attól jobb lehetne a show, mert közelebb kerülhetnének a top csapatokhoz. "Remélem, hogy az összes csapat versenyképesebb lesz, és közelebb kerülünk egymáshoz. Ami igazán jó lenne, ha középcsapatok is tudnának a dobogóért menni. Ez az, ami kellene."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!