f1

2016.02.16. 17:18

Ocon: Nehéz lesz összeegyeztetni a Forma-1-et a DTM-el

A francia versenyző számára főként a tanulásról fog szólni az idei év.

Kovács Noémi

Fotó: Renault Sport

Esteban Ocon a Mercedestől került "kölcsönbe" a Renault alakulatához tartalékversenyzőként, azonban a versenyzői pályafutása ezzel még nem lesz szüneteltetve az idei évad során. A GP3 regnáló bajnoka a hírek szerint a Manorhoz szerződött Wehrleint váltja majd a DTM-ben, de emellett az F1-es futamokhétvégéken is meg kell jelennie, ami igencsak pontos szervezést igényel majd a francia pilótától.

"Elég zsúfolt évem lesz, ami nagyszerű kihívást jelent sok tanulási lehetőséggel. Nem egyszerű dolog összekombinálni a DTM-et a Forma-1-el, ez elég kemény lesz. De azért vagyok itt, hogy profivá váljak. Persze fiatal versenyzőként egyértelműen a Forma-1-be kerülés a cél. De pillanatnyilag nagyon boldog vagyok, amiért a DTM-ben lehet, fantasztikus lehetőség ez számomra." - kezdte a Mercedes/Renault fiatalja, majd Wehrlein vette át a szót.


"Büszke vagyok arra, amit elértem, a tavalyi év nagyon fontos szerepet játszott ebben. Ki tudja, hogy elnyertem volna-e ezt a lehetésőget, a bajnoki cím megnyerése nélkül? De természetesen ehhez a jó F1-es tesztek is kellettek. Semmilyen személyes szponzorpénzt nem viszek. Szép lett volna megvédenem idén a DTM címemet, de az elsődleges cél a Forma-1 volt." - árulta el Wehrlein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!