f1

2016.02.21. 15:14

Ricciardo versenyezne a NASCAR-ban, de nem most

Az ausztrál pilótánál jelenleg a Forma-1 áll az első helyen.

Kovács Noémi

Fotó: Red Bull Content Pool

Korábban arról szólt a fáma, hogy a Red Bull lehetséges kiszállásával Daniel Ricciardo a tengerentúlra teszi át a székhelyét, ugyanis komoly ajánlatot kapott a NASCAR-ból. Maga az ausztrál versenyző is megerősítette, hogy amikor rosszul állt a milton-keynes-i istálló ügye motor-fronton, akkor elgondolkodott a távozáson. De a helyzet tisztázása után már ismét a száguldó cirkusz áll nála a kiemelt helyen, hiszen a célját még nem érte el: begyűjtene legalább egy bajnoki címet a Forma-1-ben.

"Egy napon szívesen versenyeznék a NASCAR-ban. Azonban most ez kissé háttérbe szorul, egyértelmű, hogy itt Európában vannak a céljaim, az F1-ben, ami az elsődleges számomra. Persze a futamgyőzelmet már kipipáltam, de a világbajnoki cím az igazi cél." - kezdte az ausztrál versenyző, aki a NASCAR Sprint Cup kategóriájában tenné próbára magát, ahol Dale Earnhardt Jr-tól kapott invitálást néhány futamra. Egész pontosan a 2016-os nyári szünetben a new york-i Watkins Glen International-en megrendezendő versenyhétvégére vagy alternatív megoldásként a közép-ohio-i Sports Car Course-re kapott meghívást még tavaly.

"Dale Jr. meghívott egy NASCAR versenyre a következő szezonban, így akár el is fogadhatom, ha nem lesz jövőre versenyzői ülésem. Nagyon szeretem Amerikát, így Amerikában élni valamint a Forma-1 után ott versenyezni mindenképp érdekes lenne." -nyilatkozta még tavaly Ricciardo, de azóta már rendeződött a Red Bull helyzete.

"Hogy őszinte legyek, nem kérdeztem meg erről Christiant, mert ha megtettem volna, tényleg meg akarnám csinálni. Szerintem a naptárban volt néhány olyan verseny, ami nem ütközött a Forma-1-el, de a kérdés az volt, hogy mikor tudtam volna tesztelni? Ez még azelőtt volt, hogy megkérdeztem volna erről a Red Bullt, de csak azért járt a fejemben, hogy mikor tudnék tesztelni és mikor tudnék Amerikába menni? Teszt nélkül elég reménytelen lenne a helyzetem. Az autók annyira mások, hogy biztosan tesztelni akarnék, hogy kényelmesen érezzem magam benne. Utálnám, ha odamennék és szétrúgnák a hátsómat, ez a Forma-1-ben is rosszul venné ki magát. De egy nap szerintem élni fogok az ajánlatával és remélhetőleg majd mellette versenyezhetek. Ez nagyon menő lenne." - fűzte hozzá Ricciardo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!