f1

2016.02.14. 12:52

Wolff középcsapatként számít a Manorra

Toto Wolff szerint a Manor jelentősen előreléphet 2016-ban, és akár „erős középcsapat” is lehet belőlük.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A Manor hatéves karrierjének eddigi legjobb évvégi helyezése a kilencedik hely volt 2014-ben; az azévi Monaco Nagydíjon Jules Bianchi két pontot szerzett a csapatnak, amely azóta is az egyetlen top 10-es helyezésük. 2016-ra azonban jelentősen nőttek a Manor esélyei: az MRT05 névre keresztelt új autóban legújabb specifikációjú Mercedes-motor dübörög majd, a kasztni fejlesztésében a Williamsszel kötött technikai együttműködés segíthet, az egyik pilóta pedig a tavalyi DTM-bajnok Pascal Wehrlein lesz. Wolff szerint a Manornak jelenleg megvan a képessége és háttere ahhoz, hogy hatalmas lépést tegyen a középmezőny felé.

„A Manor nagyot fog előrelépni” – véli a Mercedes csapatfőnöke. „Nem csak a motor miatt, hanem mert megfelelő emberek kerültek a csapatba. Lenyűgöző személyiségekről beszélünk, megfelelő alappal és megfelelő hozzáállással, valamint az egyik autóban Pascal fog ülni. Biztos vagyok benne, hogy az autó és pilótája villantani fog a szezon folyamán, és a Manor akár erős középcsapattá is válhat.”

A Manor mellett Wolff a McLaren drasztikus feljavulását is előrevetíti – a wokingiak első éve az új Honda-turbóval finoman szólva is pocsékra sikeredett.

„A Honda egy óriási cég, szinte kifogyhatatlan erőforrásokkal” – folytatta Wolff. „A 2015-ös szezonban az ő motorjuk fejlődött a legnagyobb mértékben, még akkor is, ha különben nehéz évük volt, és tekintetbe véve a fejlődési ütemüket, remek munkát végeztek. Semmi kétségem afelől, hogy a jövőben erős ellenféllé válnak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!