f1

2016.03.14. 13:14

A Force India ott folytatná, ahol abbahagyta

Vijay Mallya, a Force India tulajdonosa reméli, csapata át tudja menteni tavaly év végi teljesítményét 2016 elejére is.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Force India F1 Team

A Silverstone-ban bemutatott B-specifikációs Force India VJM08 nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Force India 2015-ben eddigi legjobb eredményét érje el a konstruktőri bajnokságban az ötödik hellyel. Az F1-es szabályzat relatív változatlansága miatt Mallya nem számít „nagyobb traumákra” a melbourne-i szezonnyitó futamon.

„Nem hiszem, hogy nagy trauma érne minket Melbourne-ben” – mondta Mallya. „Úgy fest, a tavaly év végére kialakult status quo idén is megmaradt. Természetesen ez pályáról pályára változhat, ahogy lenni szokott, de egészében véve onnan folytathatjuk, ahol tavaly abbahagytuk. Örülnék, ha rögtön szereznénk néhány pontot, és úgy kezdhetnénk az évet, ahogy folytatni akarjuk. Az első versenytől kezdve a top10-ben szeretnénk kvalifikálni és végezni a versenyen.”

Mallya a VJM09-en dolgozó csapat erőfeszítéseit is kiemelte.

„A VJM09 bemutatása nagyon simán zajlott” – dicsérte a személyzetet. „A csapat remek munkát végzett a tél folyamán, a téli tesztek pedig nagyjából terv szerint zajlottak; épphogy nem értük el a 4000 tesztkilométert, az autó pedig nagyon megbízhatónak tűnik. Ennek tudatában viszonylag kényelmesen mehetünk Melbourne-be.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!