f1

2016.03.25. 08:05

A GPDA levelet írt, Ecclestone támogatja

Az F1-es döntéshozási rendszer elavult, ideje változtatni

Tajthi Andrea

Szerdán a GPDA , Alexander Wurz, Jenson Button és Sebastian Vettel vezetésével hangot adott azon versenyzői véleménynek, mi szerint a döntéshozás folyamata a Forma-1-ben elavult és rosszul strukturált. Wurz világossá tette, hogy a versenyzők többet szeretnék hallatni hangjukat.

"Nem vagyunk meggyőződve róla, hogy az sport-, vagy technikai szabályok egyes frissítései megoldást jelentenek a) arra, hogy az F1 ne veszítsen több nézőt és rajongót, és b) arra, hogy globális növekedést érjünk el." - áll a GPDA levelében. "A versenyzők nyilatkozatának célja azonban az a) és b) pontok elérése lenne."

"Évtizedeken át elképesztűen nőtt (az F1), mint sport és mint üzlet is, de a dolgok változnak, mi pedig határozottan szemtanúi vagyunk egy hirtelen és gyors változásnak a média és a fogyasztók (rajongók) viselkedését illetően, melyre gondosan megfontolt lépésekkel kell reagálni."
Bernie Ecclestone egyetért a versenyzőkkel, ideje a CVC-nek, az F1 tulajdonosainak változtatni, méghozzá jelentős mértékben.

"Nem mindig könnyű egyetérteni veletek, de jól mondjátok, hogy a döntéshozás a sportban elavult és rosszul strukturált." - reagált Ecclestone a GPDA levelére. "Ahogy ti is mondtátok, sürgetünk kell a tulajdonosokat és részvényeseket, fontolják meg az a saját irányításuk újrastrukturálását."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!