f1

2016.03.17. 13:45

Alonso: Lehet, hogy megbánom, hogy otthagytam a Ferrarit

A spanyol világbajnok bevallotta, ha előző csapata idén világbajnoki címet ünnepelhet, megbánja, hogy otthagyta az olaszokat.

Komenda Vivien

Fotó: McLaren

A tavalyi formát tekintve, illetve a szezon előtti teszteket megvizsgálva, mindenki a Ferrarit várja a Mercedes első számú ellenfelének, az olaszoknak pedig komoly esélyük van rá, hogy megszorongassák a német csapatot.

Ezt Fernando Alonso is jól tudja, aki 2014 év végén hagyta ott a Ferrarit, azóta pedig a McLaren-Honda csapatának tagja.

Az ausztrál nagydíj előtt pedig feltették neki a kérdést, megbánta – e, hogy otthagyta előző csapatát.

„Ha idén megnyerik a világbajnokságot, talán igen, hiszen még 2016 végéig volt szerződésem. Tehát ha nyernek, lehet, hogy belegondolok, nekem is lett volna erre esélyem, amennyiben tudok olyan jó teljesítményt nyújtani, mint a győztes. Szóval lehet, hogy ez lesz a helyzet. Az egész történet elején azonban ott egy nagy ’ha’.”

A spanyol azzal is tisztában van, jelenlegi csapata nem ugrik hirtelen a rajtrács elejére 2016-ban.

„Tudatában vagyok annak, hogy sok nehézségünk van. Természetesen nem örülök ennek, hiszen ha nem ülök nyerő autóban, nem vagyok boldog. Sokszor azt hisszük, aki a harmadik helyen végez boldogabb, mint aki az ötödiken, aki pedig a hetedik boldogabb, mint aki tízediknek fut be. Nálam ez azonban nem így van. Ha a második, ötödik, vagy tizenegyedik vagyok, ugyanúgy csalódott vagyok, mert nem nyertem.”

„A McLaren – Honda egy nap nyerni fog. Nem tudom, hogy ez hány év múlva következik be, de tudom, hogy ez egy győztes projekt. Csak remélni tudjuk, hogy a lehető leghamarabb eljön a mi időnk.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!