f1

2016.03.03. 09:45

Button: Az F1-nek elérhetetlennek kellene lennie

A Forma-1-nek elérhetetlennek kellene lennie a legtöbb versenyző számára

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

A Forma-1-nek elérhetetlennek kellene lennie a legtöbb versenyző számára, ha az a cél, hogy megint dicső korszaka legyenaz F1-nek. Ez a meglátása Jenson Buttonnak.

A brit versenyző osztja Fernando Alonso nézetét, mi szerint a mostani autók túl könnyen kezelhetőenk, nem jelentenek elég kihívást és nem elég gyorsak.

"A Forma-1-nek hangosnak kell lennie. És őrült gyorsnak kell lennie." - idézi Buttont a Motorsport.com. "Majdnem elérhetetlennek kell lennie, elérhetetlennek a legtöbb ember számára. Jelenleg nem ilyen. A GP2-es verenyzők csak 2-3 másodperccel lassabbak nálunk, és ez igaz más kategóriákra is. Nagyobb különbségnek kellene lennie. A gyerekeknek izgatottnak kell lenniük, ha meglátnak egy Forma-1-es autót. Szerintem ez egy kicsit kiveszett már a dologból."

"Remélhetőleg jövőre, az új szabályokkal egy kicsit visszakapunk ebből, de még mindig több hang kell egy kicsit, szerintem. A mi erőforrásunk remekül szól. A legtöbb gyártóé kicsit hangosabban szól, de a miénk sokkal hangosabb, de nem pörög húszezres fordulaton, és ez egy kicsit hiányzik."

"Ez még mindig szexi és izgalmas sport. Csak azt gondolom, hogy kicsit több hangra van szükség, és akkor jobb lesz."

"Ha több lenne a mechanikai tapadás, még mindig remek lenne a versenyzés, de az autók gyorsabbak lesznek a kanyarokban, ami jó, mert a versenyzők fittsége nagyon fontos, és így a versenyző maga lehet a korlát a kanyarban, és erre nagy szükség van a sportban."

"Még ha szuperlágy gumikról is beszélünk, ezek nem ugyanazok a szuperlágyak, mint három éve, ezek keményebb szuperlágyak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!