f1

2016.03.17. 17:45

Hamilton öltözködése miatt dühösek a szponzorok

Lewis Hamiltonra neheztelni kezdenek a Mercedes szponzorai

Tajthi Andrea

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Lewis Hamilton nagy divatrajongó, divatbemutatóról divatbemutatóra jár szabadidejében és bátran magára ölt merésznek tűnő ruhadarabokat is. Persze csak világhírű divattervezőktől.

Többször meg is ütötte már a bokáját öltözködésével, például tavaly Wimbledonban, a teniszdöntőre virágos ingben érkezett, holott a kötelező viselet zakó és nyakkendő lett volna. De a minap is valószínűleg efféle gondja akadt, egy kaszinóban.

Most a Mercedes szponzorai, a Puma és a Hugo Boss kezd egyre inkább dühös lenni a háromszoros világbajnokra, mert nem az ő termékeiket hordja.

"Állandóan figyelik." - mondta Caroline McGrory, a Mercedes jogi és kereskedelmi ügyi igazgatója egy sportjogi szemináriumon, Londonban. "Mindig ideges üzeneteket kell küldözgetnem  Lewisnak, hogy vegye le a világossárga Louis Vuitton cipőjét és vegye fel a Pumát."

McGrory a Hugo Bosstól is szokott panaszt kapni, mikor Hamilton feltűnik egy divatbemutatón egy konkurens divatmárka ruhájában. Tavaly például egy Alexander McQueen divatbemutatón járt Londonban, posztolt egy képet egy John Elliott show-ról, írt egy cikket a BBC-nek, melyben a Valentino, Stella McCartney és Chanel márkákat éltette, de szót sem ejtett a Hugo Bossról. Ebben a hónapban is járt Stella McCartney és John Galliano eseményeken.

"Ő nagyon szereti a divatot, és szeret kísérletezni különböző stílusokkal és folyamatosan divatbemutatókra jár." - folytatta McGrory. "Kaptunk már telefonhívást a Hugo Bosstól, és azt kérdezték, mit keres Lewis egy Alexander McQueen bemutatón? Szabadidejében teszi. Tulajdonképpen ez meg van engedve neki. De pengeélen táncol, mert aztán fel kell hívnunk Lewist és szólni neki, hogy 'Megtennéd, hogy nem posztolsz  nagyon más divatmárkákról? Csak mondj pár jót a Hugo Bossról is valamikor.'"

Hamilton valószínűleg azért sem foglalkozik a Hugo Bossal és a Pumával, mert a versenyzők nem kapnak extra pénzt a csapatszponzorok után.

Nem csak a versenyzőkre vonatkoznak azonban ilyen szabályok, és valóban nincsenek mindig véresen komolyan véve a szponzorok. Például a Blackberry Mercedes szponzor lett, így egy csapattagnál sem lett volna szabad iPhone-t látni.

"Még a főnököknek is ott van az iPhone-juk a zsebükben." - mondta McGrory. "Nyilvánosan azonban Blackberry-t kell használniuk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!